Presentació

Qui som

Som una associació de persones solidàries i compromeses amb la defensa dels drets humans que col·laborem en la sensibilització dels problemes que viuen diverses societats del món, ja sigui a través de projectes de cooperació internacional o en el marc d’activitats i esdeveniments locals al municipi de La Garriga.

Vam néixer a La Garriga l’any 1998 arran d’un viatge a Chiapas a les comunitats zapatistes de la zona. Després de treballar durant deu anys (2002-2012) amb diferents caracoles zapatistes, la nostra associació impulsa en l’actualitat nous projectes d’acompanyament solidari amb l’escola de comunicació comunitària Votan Ko’p (Chiapas)  i amb el col·lectiu d’advocats Lesbos Legal Center (Lesbos).

Les nostres activitats sempre han tingut un fort compromís polític de canvi intern a nivell local com ara la celebració del Fòrum Civil per la Paraula (2003), la participació al Projecte Educatiu Municipal (2005), el Fòrum Civil per la Paraula, Manar Obeint (2007) o Parlem del Decreixement a la Garriga i el Figaró (2008).
Des del 2016, impulsem la campanya “Trencant Murs, Obrint Pas” al municipi de La Garriga per a sensibilitzar la ciutadania sobre temes relacionats amb els valors que volem promoure: drets humans, lluita contra les desigualtats socials. Paral·lelament, participem a l’Assemblea del Casal Popular la Torre del Fanal i organitzem activitats de suport a la nostra comunitat, com ara l’acompanyament escolar amb l’ajuda de voluntaris. També formem part del Consell Municipal de Cooperació al Desenvolupament de la Garriga.

Convidem a totes les persones que creguin que cal impulsar un canvi de cicle des de la base de la societat civil a unir-se a aquesta iniciativa, participant en les diferents activitats, aportant idees o compartint els diferents esdeveniments que impulsem.