La Garriga Societat Civil / La Garriga Guerrera

Samir vive, la lucha sigue!

Ens sumem a aquesta convocatòria el proper dissabte 20 de Febrer en nom de Samir Flores, indígene náhuatl i defensor del territori assassinat farà 2 anys per oposar-se a diversos megaprojectes extractivistes, entre els quals la construcció d’un gasoducte i d’una termoelèctrica. Uns projectes impulsats per les empreses de Abengoa, Elecnor i Enagás. 

Samir Flores era un reconegut líder comunitari, membre de l’Asamblea Permanent dels Pobles de Morelos, del Congreso Nacional Indígena i impulsor de la ràdio Amilcingo.

Durant una reunió informativa sobre el projecte del gasoducte i de la termoelèctrica, es va confrontar en públic amb el representant del govern mexicà que havia vingut a presentar el projecte. Flores va morir la mateixa nit, a les 5h30 de la matinada. Les investigacions oficials ho van atribuir al narcotràfic i avui en dia, es desconeix el culpable.

Samir Flores és una víctima més de les centenars d’activistes que son assassinades cada any a Llatinoamèrica : tant sols el 2019, hi van ser assassinades 212 defensores de la terra, segons dades de Global Witness. Quan acabarà aquesta impunitat ?