Any 2005

Any 2005

Com a observació volem destacar que durant el mes de juny de 2005 es va produir la primera “alerta roja” amb la finalitat de fer una consulta interna entre les bases de suport de l’EZLN per tal de concretar la Sisena declaració de la selva Lacandona. En aquells moments la violència estava augmentant a l’estat de Chiapas i els zapatistes es van replegar per decidir quin seria el seu pla d’acció i com continuaria la construcció de l’autonomia indígena. Al llarg d’aquest any es va anar definint com es treballaria el projecte de salut i d’educació, i ens vam dedicar bàsicament ala recerca de recursos econòmics. Tanmateix es va seguir donant suport al:

PROJECTE DE SUPORT AL SISTEMA DE SALUT AUTÒNOM ZAPATISTA DE LA ZONA NORD DE CHIAPAS, MÈXIC

Cooperació econòmica en la compra de medicines i equip mèdic per a les Cases de Salut de les comunitats indígenes zapatistes del SSAZ.

Població beneficiada: Tots els habitants de la Zona Nord que obtenien medicines a preus més justos i millor i més propera atenció mèdica.
Finançament: AJUNTAMENT DE LA GARRIGA I ALTRES AJUNTAMENTS DE CATALUNYA, A TRAVÉS DEL FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT. IZQUIERDA UNIDA DE LAS ROZAS Y LAS MATAS (MADRID).